Изложбата “Наводнените”, която е в подкрепа на пострадалите в община Карлово, е предизвикала интерес сред чуждите туристи , разказа за БТА Петко Дурмана, един от организаторите и художника.
Регионалният исторически музей в София и онлайн галерията за съвременно изкуство “КупиИзкуство.БГ” подредиха експозицията “Наводнените” под стъклените куполи на Ларгото в Античния културно-комуникационен комплекс “Сердика”,  информират от РИМ-София на своята интернет страница. Изложбата се организира в подкрепа на пострадалите от наводненията в община Карлово.
Картини от онлайн експозицията бяха изложени на Ларгото през изминалите почивни дни, разказа Дурмана.
Много доволни сме от атмосферата на събитието, оказаха се че там има много чужденци и мястото има потенциал, за който ние не бяхме съвсем подготвени, отбеляза той. По думите му чужденците са проявили голямо любопитство, особено към съвременното изкуство. Направени са поне три откупки от чужди граждани - немско семейство и англичани. 
Художникът отбеляза, че за следващите дати, на които ще бъде представена изложбата там, ще се подготвят да издават сертификати на желаещите да закупят картина чужденци. Петко Дурмана обясни, че туристите имат затруднение да отнесат закупената творба веднага заради неудобствата по транспортирането ѝ, а в такъв случай вариант ще е предлагане на сертификата за закупуване и изпращане на произведението по куриер по-късно. От обявяването на виртуалната изложба откупките са повече от десет, отбеляза още художникът.
Експозицията ще може да бъде разгледана под стъклените куполи на Ларгото и на 5, 8, 9 и 12 октомври.
Всички събрани средства ще бъдат дарени в подкрепа на пострадалите от наводнението, отбеляза Дурмана. Той посочи, че водят разговори с различни фондации, работещи в региона, а обмислят и да се свържат с местната галерия в Карлово и да разучат дали сред пострадалите няма и художници, които могат да подкрепят.