500 овощни дръвчета са унищожени от група злосторници в сливенското село Драгоданово. Овошките са собственост на бизнесмена Христо Симеонов. Дръвчетата са сечени, а не чупени. Изоставени са и не е отнесен дървеният материал, което според криминалистите означава, че не е дело на обичайните заподозрени за подобни престъпления роми, пише "Стандарт".
Криминалистите подозират, че става въпрос за отмъщение в конкурентната война между земеделските производители в Сливенско. 300 от дръвчетата са черешови, а 200 - сливови. Тази година трябвало вече да дават плод, споделиха жители на селото. "Христо е от Драгоданово и обработва земя. Аз случайно разбрах за унищожените овошки.

Той се занимава и със строителство, и със селско стопанство, много е работлив", каза пред "Стандарт" кметът на село Трапоклово Кирил Киров. От кметството в Драгоданово пък заявиха, че познават Христо, но нямат представа за случая. "Работим активно, все още няма задържани", обясниха от полицията в Сливен.

Полицията провежда разследване на няколко жители на село Драгоданово. Основната версия, по която се работи, е отмъщение, довериха криминалистите. "Христо е хрисим човек, на никого лошо не е направил. Тук всички говорят, че станалото е вследствие на завист", казаха съседи на бизнесмена.