Тайсън Фюри заяви, че не са останали никакви препятствия пред Антъни Джошуа за провеждането на мач между двамата британци, но изиска от съперника си в тежка категория да подпише документите за боксовия мач до края на днешния ден.
34-годишният Фюри, който държи титлата в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC), бе дал понеделник (26 септември) като краен срок на Джошуа за сключване на сделка за мач между двамата на 3 декември. Контракт в този срок обаче не бе подписан, въпреки че двете страни се съгласиха приходите от срещата да бъдат разделени 60:40 в полза на Фюри.
"Джошуа, топката е в твоето поле. Ако си мъж и имаш каквато и да е чест и гордост, останала в теб, ще подпишеш този договор днес. Това е. Няма повече дни, седмици или месеци. От повече от две седмици контрактът е при теб и ти все още не си го подписал. Дай на феновете на бокса във Великобритания това, което искат. Ти си победен, а аз съм световен шампион. Давам ти огромно парче от кокала, но знам, че мога да ти разбия лицето и съм готов да ти дам тази възможност. Няма какво повече да се направи, всички са щастливи от договореното, закарай екипа си при моя, те ще те очакват до края на деня, както бе през всеки ден от последните две седмици, и подпиши този контракт днес", каза Фюри във видео, публикувано в профилите му в социалните мрежи.
Фюри и Джошуа бяха съвсем близо до сделка за мач помежду си през 2020 година, но тогава на Фюри му бе наредено да се бие с американеца Дионтей Уайлдър. След това пък Джошуа загуби трите си световни титли от украинеца Олександър Усик, а през миналия месец пропусна шанса да си ги върне, губейки за втори пореден път от Усик.
Самият Джошуа заяви още през миналата седмица, че ще подпише договора за мач с Фюри, но технически детайли ще му попречат това да стане в първоначално определения срок понеделник, 26 септември.