Известният у нас и по света квартет „Светоглас“ гостува с концерт в Стара Загора за Празника на града – Пети октомври, информират от пресцентъра на общината. Мъжкото многогласно пеене ще прозвучи от 11:00 часа в залата на Градската художествена галерия. 
Музикалната програма е  една своеобразна панорама на различните музикални диалекти и стилове от традиционното българско фолклорно изкуство и старата църковна музика.
Формацията е създадена през 2009 година от Даниел Спасов и Милен Иванов - солисти на световноизвестния хор „Мистерията на българските гласове”. Към нея се присъединяват младите певци Станимир Иванов и Виктор Томанов.
Новото във вокалната и сценична практика на „Светоглас“ е представянето за първи път на музикални творби от фолклорната култура, които не са звучали никога досега. Това са песни от най-стария български фолклорен пласт, полифонични творби на базата на традицията, импровизации, старинни монодични и хармонични църковно-славянски песнопения.
През 2012 година излиза първият албум на „Светоглас”, наречен „Колелото на живота”. През 2014 година по покана на гръцката музикална компания „Музика резервата“ формацията записва проекта с църковни песнопения „Моление Господне”. През 2019 година певците реализират третия си музикален проект с концертни записи „Песента на славея“.
Вокалната формация е записала в творческата си биография турнета в Норвегия, Русия, Испания, Великобритания, Белгия, Италия, Колумбия, Унгария, Турция, Швеция, Франция и Испания.