Зам.-кметът на община Стара Загора Красимира Чахова връчи специално изработени почетни плакети на състезателите Мая Добрева, Пламен Михалев, Тихомир Киров и Митко Чавдаров от старозагорския „Спортен клуб „Бадминтон“ за  постигнати високи резултати от провелото се в словенския град Любляна Европейското първенство по бадминтон за ветерани. 
Три медала от шампионата донесе Мая Добрева, която е европейска шампионка на двойки жени, сребърна медалистка в индивидуална надпревара и сребърна медалистка на смесени двойки, заедно с Пламен Михалев. Старозагорката е най-добре представилата се жена в своята категория за това първенство.
„ Бадминтонът традиционно е силен спорт в нашия град и вие го доказахте за пореден път. Нелепа контузия попречи на мъжката ни двойка отново да донесе европейската титла, но съм сигурна, че това няма да ви спре. Пожелавам ви здраве и попътен вятър!“, приветства шампионите Красимира Чахова. 
Почетният председател на „Спортен клуб „Бадминтон“ Христо Михалев разказа, че интересът към бадминтона в Стара Загора е много голям и клубът има 128 картотекирани играчи сред децата, но в тренировките вземат участие до 160 обучаващи се. Той си пожела разширяване на спортната база, с която разполага клуба.
„Надяваме се в най-скоро време, заедно да открием нова разширена спортна зала, каквато е необходима за подготовката на нашите състезатели. Ние сме Града на бадминтона, а поради малката тренировъчна зала не можем да приемаме домакинство дори на държавни първенства “, поясни председателят на клуба и състезател Пламен Михалев.
По време на събитието на тима беше предоставено дарение от 23 650 лева, събрани по време на благотворителна инициатива на почетния председател. Сумата ще бъде в подкрепа на младите старозагорски бадминтон надежди.