Паметна плоча е поставена на фасадата на сградата, където репетира и подготвя своите изяви в България и по света прочутият Фолклорен танцов театър „Найден Киров“. Знакът отбелязва зданието и залите, които в продължение на 51 години са били вторият дом на сърцатия артист и бележит хореограф, създател на именития ансамбъл - Иван Донев. Плочата е изработена и монтирана по идея на семейството и на вдовицата на талантливия русенец Румяна Донева. Самата тя подчертава своята признателност и към един от големите приятели на ансамбъла - Стефан Вичев, един от първите участници в славната танцова трупа, който е помогнал за изработването и поставянето на знака. 
Както „Утро“ писа, през миналия декември се навършиха 80 години от рождението на Иван Донев и 10 години от ранната му кончина. В концертите-спектакли, посветени на именития артист, взеха участие повече от 150 танцьори, сред които и немалко ветерани, вдъхновени и покръстени в любов към красотата на фолклорното богатство от създателя на прочутата русенска танцова школа. 
Иван Донев е създал близо петдесет танцови постановки както за ФТТ „Найден Киров“, така и за други ансамбли в страната. Турнетата на формацията под негово ръководство в цяла Европа и в други кътчета на земното кълбо още се помнят и разнасят славата на колоритното българско народно творчество.