Европейският шампион по футбол Италия е третия отбор, който се класира за финала на турнира Лига на нациите. 
В последния си мач от груповата фаза "адзурите" надделяха с 2:0 при визитата си на Унгария в пряк сблъсък за първото място в група 3 на Лига "А". Точни за селекцията на Роберто Манчини бяха Джакомо Распадори, който откри в 27-мата минута, и Федерико Димарко, който оформи крайния резултат седем минути след почивката.
С успеха Италия събра 11 точки от шестте си мача в групата и изпревари с една точка унгарците, които сензационно останаха на втора позиция, изпреварвайки тимовете на Германия и Англия.
Двата футболни великана направиха 3:3 в Лондон в другия мач, игран късно снощи. Срещата бе с протоколно значение и за двата тима и през първите 45 минути изглеждаше, че едва ли ще предложи нещо запомнящо.
През втората част обаче двата отбора показаха защо са смятани за едни от основните фаворите на предстоящото световно първенство в Катар и си размениха шест гола.
Илкай Гюндоган изведе Бундестима напред в резултата в 52-рата минута от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Хари Магуайър срещу Джамал Мусиала. В 67-мата минута Тимо Вернер комбинира с бившия си съотборник в Челси Кай Хаверц, който бе точен за 0:2.
След този гол Англия най-после се впусна в атака и използва по най-добрия начин силните си страни. Люк Шоу намали на 1:2 в 72-рата минута, а само три след това Мейсън Маунт изравни.
Домакините, които за пръв път играха домакински мач по време на управлението на крал Чарлз Трети, направиха пълен обрат в 82-рата минута, когато Хари Кейн бе точен от дузпа.
Англичаните обаче така и не успяха да задържат победа, тъй като в 87-мата минута Кай Хаверц с втория си гол в мача фиксира крайното 3:3.
След равенството Германия завършва на трето място в групата със 7 точки, докато Англия приключва с 3 и ще играе в Лига "В" в следващото издание на турнира.