Тленните останки на трима полски президенти в изгнание ще бъдат пренесени в Полша от военно гробище във Великобритания през ноември. Това предаде за БТА полската агенция ПАП.
Урните с праха на Владислав Рачкевич, Август Залески и Станислав Островски ще пристигнат в Полша на 12 ноември, беше обявено на пресконференция в Кралския замък във Варшава в понеделник.
Възпоменателните и погребални церемонии ще се проведат същия ден в новосъздадения Мавзолей на президентите на Република Полша, разположен в „Храма на Божественото провидение“ във Варшава.
На пресконференцията правителственият комисар за полската диаспора Ян Джеджичак каза, че урните с праха на тримата президенти в изгнание ще бъдат пренесени в Полша от полското военно гробище в Нюарк, където се съхраняват в момента.
Проектът за връщане на тленните останки е под патронажа на президента Анджей Дуда, като неговото осъществяване започна през 2018 г. на стогодишнината от възстановяването на независимостта на Полша. 
(Новина, избрана от полската агенция ПАП  за публикуване от БТА без намеса в текста съгласно договора за сътрудничество между агенциите)