Жена загина вчера преди разсъмване при удар на микробус „Фиат Дукато“ с пловдивска регистрация в спрял за почивка тир в участъка преди КТМ към първия разклон за Мартен.
Инцидентът е станал около 4.10 часа сутринта. Зад волана на буса бил 21-годишен младеж, откаран в болница с травма на главата. С него са пътували 53-годишната жертва и разминал се с охлузвания и шок 35-годишен мъж - и тримата от Силистренско. 
За скоростта, с която бусът се е врязал в камиона говори фактът, че частично е влязъл под тира.
Пробите за алкохол и наркотици на младия водач са отрицателни. Основната версия за кървавата трагедия е, че е заспал след дълги часове шофиране.
Заради катастрофата пътят от Русе към Силистра беше затворен и за няколко часа движението беше пренасочено през Николово.
„Поредна жертва на драмата с тировете в Русе... Ситуацията е невъзможна и нетърпима. До изграждането на буферния паркинг, с което сме се заели, изискваме спешни мерки от отговорните държавни институции - временна организация на движението в района, за да няма повече трагични новини“, коментира катастрофата кметът Пенчо Милков.
Още една жена пострада в катастрофа с тир вчера, но за радост сравнително леко. Този инцидент е станал сутринта не бул. „Тутракан“. Жената се е движила с колата си в крайната лява лента, а камионът е започнал обратен завой от средната лента й застанал отред като стена. Докато полицията изяснява ситуацията, екип на Спешна помощ откара потърпевшата в болница за медицински преглед.