Четирима нови членове бяха избрани в Управителния съвет на Аматьорската футболна лига (АФЛ). Така управата е увеличена на 17 души, като в нея влизат представители на различни първенства в аматьорския футбол.
Новите са президентът на ФК Димитровград Мартин Александров, както и този на Розова долина (Казанлък) Георги Мермеклиев. Останалите двама са Цветан Ганев, който е председател УС на Бенковски (Бяла), както и Лилчо Арсов. Лилчо Арсов в момента е президент на частния футболен клуб Пловдив 2015, който стартира само с детско-юношеска школа, но вече създаде и мъжки отбор в областната група.
Арсов и една от легендите на Пирин (Благоевград) Ивайло Андонов, който е собственик на школата Пирин 2001, отговарят в Аматьорската лига за детско-юношеския футбол.
Освен това има отговорници за женското направление, минифутбола, футзала, студентския футбол, представители на първенството на Министерството на отбраната, както и хора от бизнеса.
Президентът на Аматьорската лига и вицепрезидент на БФС Румен Вълков започва нов кръг посещения по места след началото на октомври. Клубовете, регионите и градовете, които ще бъдат търсени за срещи, са гласувани на последното заседание на Аматьорската лига и има мотивирано решение защо точно те.
Идеята е да има обратен диалог за нуждите на клубовете. Почти сигурно от следващата състезателна година – 2023/2024, в нормативните документи и бюджета на БФС ще бъдат заложени средства за материално подпомагане. Освен топки за всички отбори, ще се добавят и други материали за тренировъчна работа, както и мрежи за врати.
Водят се преговори и с няколко фирми, които да бъдат спонсори на турнира за Купата на Аматьорската лига, да бъде увеличен наградния фонд и да се дадат някакви средства на максимално много отбори от финалните етапи на турнира.