Димитър Кузманов ще започне участието си на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open 2022  на 27 септември (вторник). Националът на България за Купа "Дейвис" ще се изправи срещу преминалия през квалификациите французин Юго Юмбер първия кръг на основната схема на старта на вечерната сесия не преди 18:00 часа на централния корт в зала "Арена Армеец".
Преди това в надпреварата на двойки също на централния корт българите Александър Донски и Александър Лазаров ще изиграят мача си от първия кръг при дуетите срещу Фабрис Мартен (Франция) и Айсам Куреши (Пакистан).
27 септември е специален в програмата на Sofia Open 2022 – той неофициално обявен за "Детски ден" по време на седмото издание на надпреварата. Във вторник входът за "Арена Армеец" е безплатен за деца до 14 години, а наред с това за малчуганите са предвидени редица игри и забавления. Най-голямата новина за българските деца е уникалната възможност малките фенове да изведат големите шампиони на централния корт в София за ключовите мачове от турнира. В специалния детски кът в "Арена Армеец“ по време на детския ден малчуганите ще имат възможност да попълнят талон за играта на Sofia Open "Заедно със звездите". Това им гарантира участиев специалната томбола, в която ще бъдат избрани най-големите късметлии, които ще съпроводят на корта едни от най-големите звезди на световния тенис в следващите дни от надпреварата.
От 12:00 до 20:00 часа на 27 септември децата ще могат да се включат в работилница за приложни изкуства, да се забавляват с мини тенис, народна топка, огромни сапунени мехури, любими анимационни герои. Ще има и кът за четене заедно с известни личности.
Програма на Sofia Open за 27 септември (вторник):
Централен корт, начало 12:00 часа:Тим ван Райтхофен (Нидерландия) - Холгер Руне (Дания)Оскар Оте (Германия) - Драгош Мъдъраш (Швеция)Фабрис Мартен (Франция) и Айсам Куреши (Пакистан) - Александър Донски (България)  и Александър Лазаров (България)
Не преди 18:00 часа:Юго Юмбер (Франция) - Димитър Кузманов (България)Александър Вукич (Австралия) - Фабио Фонини (Италия)
Корт 1, начало 13:00 часа:Томислав Бъркич (Босна и Херцеговина) и Гонсало Ескобар (Еквадор) - Рафаел Матос (Бразилия) и Давид Ернандес (Испания)Робин Хаасе (Нидерландия) и Филип Освалд (Австрия) - Андрей Голубьов (Казахстан) и Александър Недовесов (Казахстан)Мирза Башич (Босна и Херцеговина) - Нуно Боржес (Португалия)