Общината затваря всички подстъпи към площад „Свобода“ за автомобили. Причината за това са шофьорите хулигани, които в малките часове на нощта като джигити прекосяват площада.
Последният случай е от миналата нощ. Около 3 часа кола преминала през площада. Тя навлязла през пешеходната пътека на светофарите на ул. „Константин Иречек“ и „Борисова“, минала през градинката, а след това се насочила към Съдебната палата. Нарушителят бил засечен на камерите, но качеството на картината било такова, че колата и шофьорът не били идентифицирани. Шефът на КООРС Светлозар Ненов обясни, че всичко се е случило само за 3 минути.
През януари друг автомобил изпробва площада като състезателна писта, но и тогава хулиганът не беше хванат въпреки камерите.
Затова сега с решение на Общинската комисия по организация и безопасност на движението всички странични улички, откъдето колите могат да минат, се преграждат с колчета и синджири. Вчера такива заграждения бяха монтирани до пешеходната пътека на „Иречек“ и „Борисова“ и на ул. „Гладстон.“ Зам.-кметът Свилен Иванов обясни, че заради ограничаването на автомобилния достъп зареждането на заведенията на площада ще става по определен график. Колите на РПС, които почистват площада, също ще бъдат допускани.