Заради нарушения на правилата, спрямо които ограбеният Виктор Агапиев беше конституиран като частен обвинител редом с прокуратурата, десетата поред присъда на 24-годишният Даниел Атанасов бе отменена от Апелативния съд във Велико Търново.
В края на декември младият мъж бе наказан милостиво с 3 години и 8 месеца, защото делото мина по съкратената процедура. Даниел застана за пореден път пред съда само 27 дена след като бе излязъл от затвора, където лежа за хулиганство, заради това, че на 11 септември през нощта причакал Виктор пред дома му, издебнал го в гръб и след като го привикал, започнал да го дърпа и блъска. Целта му била златният ланец на врата на младежа, който заедно с висулките тежал близо 9 грама. Синджирът обаче се скъсал и Даниел успял да плячкоса едва 2 грама от 14-каратовия накит, които заложил за 60 лева.
Тъй като няма подадена от Виктор молба за конституирането му като частен обвинител, второинстанционният съд сметна включването му като страна по делото за незаконосъобразно и го върна за ново разглеждане от друг съдебен състав.