Заместник-министърът на земеделието Георги Събев се включи в отбелязването на Европейския ден на биологичното земеделие 2022 г., съобщиха от министерството.
Тази година празникът бе организиран в преработвателната база на "Хармоника" в софийското село Мало Бучино с участието и на други биопроизводители.
Заместник-министър Георги Събев призова биологичните производители да не забравят различните възможности, които им предоставят Стратегическият план и Националният план за възстановяване и устойчивост. "Предвиден е сериозен ресурс, чрез който може да бъде закупена техника и да се развива щадящо за климата биопроизводство", отбеляза аграрният заместник-министър. Той запозна стопаните с продължаващия диалог с Европейската комисия (ЕК) по отношение на Стратегическия план.
Биопроизводителите посочиха, че за да расте този вид земеделие, трябва да имат сигурност. "Ние сме заедно с Вас, защото е важно да получаваме обратна връзка и така да развиваме политиките си", коментира аграрният заместник-министър.