За втори път вчера Окръжният съд не успя да даде ход на делото срещу обвинения в опит за убийство Димитър Петров. Така не само краят на процеса не се вижда, но и началото му е все още неясно. Този път 22-годишният мъж, заедно с майка си Албена Стоянова, поиска да смени защитника си и вече да се представлява от зам.-председателя на Общинския съвет в Русе Борислав Българинов. Причина за това била различията в линията на защита, която Петров и досегашният му адвокат Иван Василев имали. Това довело до срив на доверието на подсъдимия към защитника. Все още обаче Българинов не е упълномощен и затова нападателят, който прободе с нож в корема жената, която го е гледала като собствен син, остана без адвокат.
„Това е пореден опит с несъстоятелни изявления да се протака делото от страна на подсъдимия и майка му“, категорична бе прокуратурата и поиска на Петров да му бъде назначен служебен защитник и делото да се гледа.
Съдът обаче отложи старта на процеса, като се застрахова, че близките на подсъдимия няма да попречат на следващото заседание и поиска освен договорен, и служебен адвокат за Петров.
В края на миналия месец младият мъж спъна хода на делото с несвързани обяснения, че не е получавал обвинителен акт и неадекватно поведение.