Наркотрафикант с близо 37 килограма марихуана в автомобила се опитал да избегне митническа проверка на Дунав мост и да потъне в Румъния. Наивният му опит да се измъкне приключил още преди да се качи на моста.
Случаят е от нощта срещу 3 март, но бе оповестен от митницата вчера.
10 минути преди полунощ в неделя на изходното трасе застанал 36-годишният косовски албанец Л.Т. с товарен микробус с платформа с швейцарска регистрация, на която бил натоварен фиат. Заедно с него пътувала и съпругата му, румънска гражданка. След анализ на риска бусът е насочен за проверка с мобилния рентген. Л.Т. обаче  потеглил с пълна газ не към скенера, а към Дунав мост. Митничарите веднага се метнали в джипа, застигнали беглеца малко преди съоръжението и го върнали. Рентгеновата проверка показала наличието на съмнителни правоъгълни форми в шасито на платформата.
Микробусът е отведен в митническото хале, където щателна проверка установила, че между гредите на шасито е монтирана кутия с размери 280х7х100 см. След срязване на 6-милиметровата ламарина на тайника проверяващите открили поставените в нея 71 пакета марихуана с тегло 36,7 килограма на стойност 140 000 лева.
С разпореждане на дежурния прокурор Л.Т., съпругата му и микробусът са задържани.