Българският национал Йоан Стоянов, който в момента е на лагер с отбора преди срещите в Лигата на Нациите, смени отбора дистанционно, пише популярният израелски сайт "One". Стоянов ще играе като преотстъпен до края на сезона в Секция Нес Циона, след като до момента не успя да се наложи в Апоел (Беер Шева), чиято собственост е.
Футболистът е подписал договора си чрез своя агент Адам Киден, пише още изданието и става второто ново попълнение на отбора от пустинния регион Негев.
"Сигурен съм, че ще донеса гордост на тези, които повярваха в мене, заяви Стоянов. "Искам да помогна на отбора и да бъда колкото се може по-успешен в периода, в който съм тук, казва още играчът пред One.
Йоан Стоянов, който се подвизава като халф или бек, през миналия сезон носеше екипа на Апоел (Кфар Саба) във второто ниво на футбола в Израел. След това премина в Апоел (Беер Шева), но престоя на терена едва 48 минути в два мача. Старши треньорът на червените от Беер Шева Елианив Барда обаче ясно е показал, че няма да разчита на него и това е станало причина от клуба да му потърсят друга опция за развитие.
21-годишният футболист, който в Израел е наричан Йони, има 6 мача за младежкия отбор на България, а сега Младен Кърстаич го повика за първи път при мъжете.
Секция (Нес Циона) до момента има 3 точки от първите пет кръга, както и още три отбора се нарежда на последните четири места. След паузата за мачовете на националните отбори тимът ще гостува на Бней Сахнин.