"Фортисимо фамилия" - детската музикално-образователна програма на Софийската филхармония, започва своя нов сезон. От 16 октомври предстоят нови срещи с велики музикални пиеси и композитори, нови истории, нови любопитни факти от света на класическата музика и нови герои ще омагьосват децата в зала "България“, разказват от филхармонията. 
По думите им мисията на детските концерти е да въведе децата и родителите във вълшебния свят на класиката, да ги запознае с композиторите и инструментите от симфоничния оркестър и да превърне всичко това в емоционално и незабравимо преживяване. Затова в своите роли отново ще влязат любимите на публиката артисти и певци.
Откриващият концерт "Есента в музиката" показва как звучи есента в музиката, кои композитори са били вдъхновени от нея и как са разкрили красотата й чрез нотите си. Диригент е Павел Златаров.  Участва Богдана Трифонова.
"Бетховен за деца" на 30 октомври разкрива лиричен и замечтан ли е бил композиторът, каквато е и една от най-известните негови творби "Лунната соната". Диригент е Вилиана Вълчева.

"Дива симфония" е на 27 ноември. След дълга и успешна кариера като писател, световноизвестният романист Дан Браун пожъна успех и като композитор. Главният герой на симфоничното произведение - маестро Маус, ще разходи децата из цялата история, която преплита музиката и животинския свят, за да подскаже, че всичко около нас е музика.  Диригент е Григор Паликаров. Участва Петко Венелинов.
На 18 декември е концертът "Замръзналото кралство". За него от филхармонията казват, че няма по-добър начин да се подготвим за Коледа, като се потопим във величествената музика от едноименния филм на "Дисни". Музиката,  оглавяваща класацията на Billboard, номинирана и наградена е с "Грами", ще звучи под диригентската палка на маестро Найден Тодоров.