Русенският клуб „Джамбо“ бе домакин за първи път на Европейската клубна купа по стрелба с лък. Както писа „Утро“, отборът с Йордан Джамбазов, Иван Банчев, Иван Йотов и Тервел Чорбаджийски се класира шести. След турнира разговаряхме с „играещия“ старши треньор Йордан Джамбазов.

- Г-н Джамбазов, с какво ще запомните престрелката на Градския стадион?
- С добрата ни позиция, най-добра от всички български клубове. Когато турнирът беше в София, завършихме под №9. Тогава пак бяхме най-добре класиралият се български тим. Сега на практика загубихме само от първия и втория в крайното подреждане. Амбицията ни е догодина да кандидатстваме за ново домакинство, но да го проведем през активния сезон. Сега се получи така, че стрелци от 3 държави отказаха участие в последния момент. Специално искам да благодаря на Община Русе и на редица фирми, които помогнаха за отличната организация на състезанието.
- Какво ви чака сега?
- Започваме подготовка за първенствата в зала. Голямото предизвикателство за нас ще е през 2023 година, когато ще търсим олимпийска квота чрез Иван Банчев. Лошото е, че квоти от световното ще получат само 8 стрелци. Визите от европейския шампионат са още по-ограничени - 3. Ще бъде много трудно, но ние вярваме във възможностите на Иван.