Националният отбор на България до 19 години победи Азербайджан с 1:0 в европейска квалификация, която се игра в Албена. Единственото попадение вкара Антоан Стоянов от дузпа дълбоко в добавеното време на мача. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Сафаров срещу Тодор Павлов.
С трите точки отборът на селекционера Ангел Стойков излезе на първо място в класирането в групата ни, след като другият мач между Турция и Люксембург завърши 4:4.
Мачът бе равностоен, като в редовното време най-чистото положение създаде отборът на Азербайджан, но нападателят на гостите стреля с глава покрай левия стълб на вратата на Пламен Андреев.
В събота в 17:00 България ще излезе във втори мач срещу тима на Люксембург в Албена, а на 27 септември (вторник) е двубоят срещу Турция на стадион "Спартак" във Варна.
Ако българският тим се класира на едно от първите две места в групата, ще се класира за финалния квалификационен турнир, който е през пролетта на 2023 година.
Съставът на България: Пламен Андреев, Николай Желязков, Мартин Георгиев, Росен Маринов, Тодор Павлов, Димитър Иванов, Валентин Петров, Антоан Стоянов, Николай Златев, Красиан Колев, Борислав Рупанов (Асен Митков, Самет Хаджа, Мирослав Маринов, Росен Божинов, Павел Жабов)