Израелският министър-председател Яир Лапид окачестви като продуктивна срещата си с турския президент Тайип Ердоган в Ню Йорк в рамките на 77-ото Общо събрание на ООН.
Вчера имах ползотворна среща с Реджеп Тайип Ердоган - първата среща между турския президент и израелски министър-председател от близо 15 години насам, написа Лапид днес в профила си в Туитър.
Отношенията между Израел и Турция са от ключово значение за регионалната стабилност и носят осезаеми ползи и за двете страни, добави той.
В изявление на канцеларията на израелския премиер след разговора му с турския президент се отбелязва, че по време на разговора Лапид и Ердоган са обсъдили борбата срещу тероризма в Израел и по света. Лапид благодари на Ердоган за сътрудничеството с Турция в сферата на разузнаването.
Политиците обсъдиха и перспективите за икономическо и енергийно сътрудничество между двете страни, както и ситуацията в региона, допълниха от службата.
Лапид и Ердоган се срещнаха в Ню Йорк в рамките на сесията на Общото събрание на ООН. Вестник "Джерузалем пост" писа, че срещата се е провела в турското консулство в Ню Йорк и се е състояла при закрити врата, като са били допуснати само официални фотографи.