Четвъртият ежегоден формат за култура и градско развитие на Творческия колектив „На улицата“ ще се проведе от 7 до 9 октомври 2022 г. в Стара Загора. Това съобщи за БТА един от инициаторите, социологът Първан Симеонов.
Мотото този път е: „На улицата. Градска идентичност, Градски субкултури“. Основният фокус е съдбата на пространствата зад Универсалния магазин и около гарата, а главното послание е опитът за изграждане на ясна идентичност на градовете. За пръв път събитието е тридневно. За форума в Стара Загора се очакват творческият активист от Габрово Маргарита Доровска, двигателят на творческия квартал във Велико Търново Галин Попов, представителят на младата вълна на българския урбанизъм арх. Мария Бадева и много други. Събитието е възможно почти изцяло благодарение на доброволните усилия на Колектива. Входът е свободен, събитието е отворено към всякакви публики и е посветено на урбанистичното наследство на Любор Байер, създал проекта на съвременна Стара Загора и празника на града – Пети октомври.
Организаторите от творческия колектив „На улицата“ представят пълната си програма във фейсбук на  https://www.facebook.com/events/1508149142971178