Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Тополовград юбилейното 25-о издание на Международния фестивал за любителски комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“, което се провежда под неин патронаж, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
В приветствието си вицепрезидентът благодари за амбицията и усилията за утвърждаване на фестивала като значимо културно събитие на община Тополовград, Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий – 1894“, на Министерството на културата, Изпълнителната агенция за българите в чужбина, Съюза на артистите в България, Съюза на народните читалища.
„Изкуството е по-силно от войната и неволите. Когато се потопи в магията на изкуството, човек заживява с героите и техните съдби и забравя трудностите. Изкуството дава необходимия лъч надежда, че ще преборим кризите“, каза в Илияна Йотова. Тя благодари на участниците за таланта, амбицията и всеотдайността и припомни, че редица велики актьори са направили първите си стъпки като любители. 
В тазгодишното издание на фестивала, който продължава до 25 септември, се включват участници от цяла България и наши сънародници от Украйна, Молдова, Италия, Сърбия.
Международният театрален фестивал „Велко Кънев”, който се провежда ежегодно в Тополовград, е включен в Националния културен календар. Целта на фестивала е насърчаване на любителското театрално творчество в България, достъпа на публиката до културните продукти на български театри от други държави и подпомагане развитието на общокултурно пространство в областта на любителското театрално изкуство, се посочва на сайта на община Тополовград.