Художникът Александър Дойчинов е тазгодишният носител на награда „Добри Чинтулов“, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. Той бе определен от Обществената комисия за избор на носител на приза, като заедно с него е бил номиниран и писателят Атанас Цонков. 
Александър Дойчинов е дългогодишен председател на представителството на Съюза на българските художници в Сливен, както и преподавател и директор на Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“ в града. Художник и преподавател, лауреат на различни награди от национални изложби и конкурси. Участва в творчески колективи за архитектурни и дизайнерски проекти. Реализира мозаечни пана, стенописи и проекти за естетизация на градската среда. Работи и в областта на живописта. В творческата му биография се отличават редица самостоятелни изложби в страната и чужбина.
Наградата ще бъде връчена на тържествена церемония в рамките на програмата за отбелязване на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. Призът се дава за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура. Наградата не бе присъдена през миналата 2021 година.