Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов откри днес нов терен за минифутбол в Елин Пелин, който е изграден със средства от програмата Хеттрик 4. Михайлов пристигна в градчето заедно с вицепрезидента на централата Емил Костадинов, както и с директорът Първенства и турнири Валентин Чакъров.
"Надявам се от тези терени да излезе следващото златно поколение на българския футбол. То не зависи само от БФС, зависи си от самите дечица. Инвестицията, която ние правим тук, е от ФИФА и УЕФА. От техните треньори и от тяхната амбиция. Продължаваме да го правим това нещо. Вие ще видите – в рамките на един-два месеца ще открием още игрища. На някои места сме направили цели терени, естествена трева. За да могат да играят не само малките деца, а и от професионалния футбол. Така че продължаваме с това нещо и виждаме колко са щастливи децата, започна Михайлов при откриването на терена в Елин Пелин.
"По-големите стадиони, да – трябват. Но винаги съм ви казвал, че няма футболна федерация в света, която да прави стадион. Това е въпрос на държавата и на държавната политика в спорта. Така че се надявам в скоро време да има един хубав стадион, голям, в България. Въпреки че два такива са на път. В Пловдив и двата стадиона вървят добре, строителството върви. И на Ботев, и на Локомотив. Освен това, във Варна също – на Черно море стадиона. Така че се надявам до 1-2 години тука да има един стадион, с който да докарам финал за Суперкупа или за Купата на Конференциите".
След това той заяви, че продължава опитите да намери общ език с държавата, тъй като огромната инфраструктура е непосилна за всяка една федерация. Без значение какво ще бъде следващото правителство, ако е редовно, той ще потърси контакт с тях. И това ще стане след изборите на 2-и октомври.
"Естествено, че ще се търси среща с новата власт. Това е основното нещо на шефовете на федерациите, няма значение по какъв вид спорт – диалог с държавата. Естествено, футболът е най-популярният спорт. В по-голямата му част е професионален. Прави се много за детско-юношеския футбол, но липсва голямата инфраструктура.
"Да, стадион "Пловдив" е голяма болка е за мене да го гледам как се руши. Там съм играл много мачове, там могат да се съберат 50 хиляди души. Там също може да се направи и то за не толкова много пари, защото чашата е добре направена. Бетонът си седи, трябва да се поставят седалки, теренът е добър, защото никой не влиза. Инвестицията не би трябвало да е много голяма.
Според него, първенството във формат с 16 отбора е много добър вариант: "Наистина изглежда много добър формат. Много е интересно, има и плейофна система. Много е интересно, има много яки мачове и доста от отборите израстват.
Получи се интересна среща Левски – ЦСКА. Много хубав мач, много съм доволен от поведението на публиката. Последните години става все по-добро, което е радващо. Защото така този мач се превърна в един празник", завърши ръководителят на българския футбол.