Състезателката на кърджалийския клуб "Арда бокс" Алейна Мехмед ще представи България на предстоящото Европейско първенство по бокс за юноши и девойки до 16 години в Монца, Италия, каза за БТА личният й треньор Стоян Узунов. Шампионатът ще се състои от 25 септември до 2 октомври.
Категорията, в която ще се боксира Мехмед е до 81 килограма, като в подготовката си за предстоящия форум тя е свалила близо 8 килограма. За Монца младото момиче заминава на издръжка на клуба, в който тренира. Причината е преценката на треньора на националния отбор, че останалите девойки не са достатъчно подготвени за Европейското състезание в Италия, обясни Узунов. 
Дни преди заминаването си, Алейна тренира усилено, с амбицията за злато. 
„Чувствам се добре, подготвена съм, имам си издръжливост, всичко. Имам малко притеснения и това е нормално. За пръв път ще изляза на такъв голям форум, но ще се справя“, коментира младата надежда. По думите на треньора й, сегашното участие за нея е важно, защото за следващо такова състезание тя вече преминава в друга възрастова категория. 
„Готви се момичето, тренира. В много добра форма е в момента и не трябва да изпускаме този шанс. Още повече, тя ще се демотивира, ако не отиде на това състезание“, каза личният й треньор, който единствен ще я придружава в Монца. 
Състезателката от „Арда бокс“ Алейна Мехмед тренира от близо 3 години. За краткия си професионален път тя може да се похвали с престижни отличия. Последното е златен медал от шестото издание на турнира по бокс за юноши и девойки - Купата на нациите в Сърбия през август.