Играх както искам и мога, но някои неща не зависят от мен. Доволна съм, но можеше и повече. Догодина ще се боря за европейска титла. Това каза след завръщането си в родния Кърджали бронзовата  медалистка от Европейското състезание по бокс за младежи и девойки в Монтесилвано (Италия) Алейна Мехмед.
Тя беше единствената девойка от България, като заминаването й бе финансирано от клуба, в който играе - "Арда бокс". Алейна Мехмед се състезаваше в категория до 80 килограма, а за състезанието свали над 10 кг. Тя сподели, че е била уверена при представянето си, благодарение на добрата подготовка, но съдийско решение й е отредило бронза. 
"Аз една година се подготвям за това състезание. Личният ми треньор беше до мен, което още повече ме мотивираше и ми даваше спокойствие", каза боксьорката.
Тя сподели, че от много държави са дошли да я подкрепят след представянето й, дори и от Турция, срещу чиято състезателка Зелиха Йоздемир тя загуби мача по точки.
"Това беше много силно състезание, в което участваха 34 държави и над 350 състезатели. Аз съм много доволен. Алейна натрупа ценен опит. Видяхме къде се намираме в подготовката. Отчетохме и добрите страни, отчетохме и грешките, които сме допускали и които сме подценили като подготовка", коментира личният й треньор Стоян Узунов от "Арда бокс".
Той обясни, че в подготовката за следващото държавно състезание, както и за европейското на пролет ще работят за по-категорично представяне.
"Знаем какво трябва да направим и на следващото вече няма да допуснем да бъдем ограбени, защото този път бяхме ограбени. Сега ще наблегнем на силовата подготовка и следващия път няма да има да дадем шанс мача да завършва по точки", коментира още Узунов.
Европейското състезание по бокс за младежи и девойки в Монтесилвано, Италия, България завърши с четири медала, след като с бронз се окичиха Силян Попов (46 кг), Ангел Димитров (48 кг) и единствената представителка при девойките Алейна Мехмед (80 кг).