Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън бе извикан по спешност в състав на националния отбор на Англия. Ветеранът ще трябва да замени халфа на Манчестър Сити Калвин Филипс, който е контузен.
26-годишният Филипс има травма в рамото и ще трябва да претърпи операция, която поставя под въпрос участието му на световното първенство в Катар през ноември и декември.
Бившият играч на Лийдс бе твърд титуляр в селекцията на Гарет Саутгейт на европейското първенство през миналата година и демонстрираше отлична форма за "белите", но през това лято той премина в Манчестър Сити, където е резерва. Извикването му в националния тим за предстоящите мачове с Италия и Германия от Лигата на нациите породи изненада у много от специалистите на Острова, но при наличието на новата информация за травмата мястото на Филипс ще трябва да бъде заето от друг.
Това е Хендерсън, който на свой ред имаше здравословни проблеми в последните седмици. 32-годишният халф получи травма при успеха с 2:1 над Нюкасъл в края на август и пропусна двубоите с Евертън, Наполи и Аякс. Той обаче е преминал медицински изследвания в понеделник и е готов да помогне на "Трите лъва" в предстоящите срещи.
За националния отбор на Англия Джордан Хендерсън има 69 мача и два гола.