Юри Тилеманс призна, че в момента положението в Лестър Сити е "тежко", но халфът не съжалява, че остана в отбора. "Лисиците" имат само една точка от първите си седем мача, а наскоро допуснаха разгромни поражения с 2:5 и 2:6 от Брайтън и Тотнъм.
Тилеманс е фокусиран и върху спечелването на място в националния отбор на Белгия за световните финали в Катар, но сам казва, че е трудно да не мисли за загубите на клубно ниво. В момента той е на лагер със сънародниците си преди международните мачове.
"Тук е като глътка свеж въздух, тъй като в момента в Лестър положението е тежко. Видно е за всички, че нещата не вървят добре в клуба. Правим обаче всичко възможно, за да преодолеем проблемите", заяви той.
"Последователните загуби ни влияят зле и тази почивка ще ни се отрази положително. Нужно ни е време, за да заредим батериите, но на всички ни е трудно да не мислим за ситуацията в Лестър. Понякога само децата ми успяват да ме разсеят".
Тилеманс бе свързван с трансфер в Арсенал, но в края на лятото сделката пропадна. Догодина той ще може сам да избере в кой отбор ще продължи кариерата си, тъй като договорът му с Лестър изтича.
"Не ми се говори много по тази тема. Не напуснах Лестър, тъй като не намерих правилния проект за мен. Нещата в момента не се развиват добре, но това съвсем не означава, че съжалявам за решението ми да остана", каза още той.