Нападателят Дориан Бабунски е добре познат в България от престоя си в Ботев (Враца), където отбеляза доста голове. От Враца той направи трансфер в унгарското първенство и вече има 4 попадения в 16 мача за Дебрецен. Силните изяви и трансферът му осигуриха място в националния отбор на Република Северна Македония, а сега той е на лагер преди мачовете с Грузия и България.
"В първите мачове показахме много високо ниво и ако го задържим, ако продължим да работим по същия начин, ще постигнем позитивни резултати. Трябва да бъдем по-ефективни. Смятам, че в мача с Грузия имахме няколко шанса за гол в първите 6 минути и този път просто трябва да бъдем по-ефективни. Да си вкарваме положенията максимално бързо", казва Бабунски.
В група С4, където е и България, води Грузия с 10 точки и почти сигурно 1-о място. На 9-и юни тази година грузинците буквално съсипаха Република Северна Македония и победата им с 3:0 беше най-малкото, с което югозападната ни съседка се спаси. Там обаче виждат нещата по друг начин и си вярват, че са били по-добри.
"Срещу Грузия играхме по-добре от тях в по-голямата част от мача. В последните 20-30 минути отпаднахме физически. А трябваше да продължим така, както започнахме и да задържим това темпо още 20-ина минути до края".
Сега за Република Северна Македония предстои визита в Тбилиси на 23-и, а три дни по-късно програмата приключва с домакинство срещу България. Грузия води преди последните два кръга с 10 точки, Република Северна Македония е със 7, България следва с 3 и Гибралтар има 1.
"Наистина някои много важни играчи за нас не са на този лагер. Но тези, които са извикани сега, направиха добро начало този сезон и ще покажат, че могат да помогнат. Важното е да задържим нивото, което демонстрирахме в предишните мачове, завърши Бабунски.