Тук съм, за да подкрепя категорично кандидата на Съюза на демократичните сили Драгомир Драганов, който е пети в листата на ГЕРБ-СДС. Това заяви пред журналисти вчера председателят на СДС Румен Христов, който бе в Русе, за да призове привържениците на партията да използват възможността да гласуват преференциално за синия кандидат.
Като изключа водача на листата /Десислава Атанасова - б.р./, която беше и председател на парламентарната група, той е един от най-подготвените кандидати. Разбра се, че само с желание и диплома от Харвард не става, трябват и хора с опит, какъвто г-н Драганов определено има. Той е бил кмет и на Бяла, и на Две могили, има собствен бизнес, познава проблемите на района. И смея да твърдя, че проблемите извън град Русе, тъй като многомандатният район не се състои само от областния център, най-добре се познават от него, каза Румен Христов. 
През 2014 г., когато станах народен представител от Русе на Реформаторски блок, започнахме много активно работата по изграждането на магистралата Русе-Велико Търново, която още я няма. Затова ни трябва един човек да пътува всеки ден по нея и да отстоява тази идея. Не виждам никакви притеснения и в колегите и при нас за това, че участваме на тези избори с преференции, защото в крайна сметка всички гласове за СДС или за ГЕРБ отиват в общата кошница. Целта на тези избори е да има голяма разлика между първия и втория, за да улесним съставянето на правителството. Нямам съмнения, че ние ще бъдем първа политическа сила, въпросът е колко мандата ще бъде разликата, категоричен бе председателят на СДС.
Като политическа сила, която е от началото на прехода и промени България, ние имаме ангажимент и дълг да направим правителство и да изведем България от кризата, заяви Драгомир Драганов.
Казват, че кампанията била вяла, дори, че не личало да е започнала. Разочарованието от досега водената политика безспорно обезсърчава хората. Същата роля играят прогнозите, че независимо какъв ще бъде резултатът от изборите правителство няма да има. Това демотивира избирателите, които очакват март-април отново да има избори. Необходима е сериозна политическа сила, която да нормализира цените и да спре тази изкуствено създадена от предходното правителство на промяната инфлация, която изземва доходите на хората. Колкото и да се увеличават заплатите, щом инфлацията е толкова висока, хората са ощетени. За тези с ниски доходи, със заплата близка до минималната, е трудно да посрещат разходите си, особено в този труден зимен период, който наближава. Октомври, ноември, декември разходите се увеличават. Затова трябва да има правителство, което се е справяло с такива кризи. За последните 30 години страната премина през няколко кризи и правителствата, които се справиха с тях, бяха на СДС. Така беше и по времето на Филип Димитров, и на Иван Костов, и на служебното правителство на Стефан Софиянски. ГЕРБ също са се справяли с кризи. ГЕРБ не са ангели, и те са допускали грешки и затова ние като коалиционен партньор, който е с по-дълга история, можем да им показваме тези грешки, за да не се допускат в бъдеще. Основната ни цел е да осигурим на хората нормални цени на тока, на газа, на горивата. Има възможност те да се коригират и да станат поносими за стандарта на българите, заяви още Драганов.