Депутатката от ГЕРБ Светлана Ангелова е на легло след катастрофа в центъра на Русе. Ударът е станал още в събота на проблемното кръстовище на улиците „Духовно възраждане“ и „Кирил Старцев“, където сблъсъците вече оформят цяла черна серия, но е пазен в тайна по желание на пострадалата, която не искала да се шуми около нея.
Виновна за инцидента е румънска шофьорка, която отнела предимството на Ангелова и торпилирала нисана й. От удара автомобилът на депутатката бил засилен челно в дърво. Пострадалата депутатка веднага е откарана с линейка в болницата, където лекарите установили, че пациентката им има само охлузвания, няма сериозни наранявания и са я освободили за домашно възстановяване. Сред спешно уведомените са били кметът Пламен Стоилов и областният управител Стефко Бурджиев, които веднага са й оказали съдействие.
Вчера Светлана Ангелова отново потърсила докторите, тъй като единият й крак от удара е получил множество кръвонасядания и е чувствителен към болка. На ВИП пациентката са направени всички изследвания и те са показали, че няма нищо притеснително, но е необходимо време за отшумяване на оплакванията. Въпреки нараняванията Ангелова е отказала да остане в стационара на русенската болница.
„Разберете ме, не искам да се прави от мухата слон, освен това не съм казала на близките си, за да не ги тревожа. Инцидентът беше повече от нелеп, но нямам никаква вина за катастрофата. За щастие не съм пострадала зле, можеше и по-лошо да бъде. Но все пак се налага да лежа вкъщи и да правя каквото кажат лекарите. Ходя всеки ден на прегледи в болницата, защото кракът ми е в хематоми, направо е черен и много ме боли“, каза Ангелова пред „Утро“.