Италианският хандбален отбор Дженеа Ландзара съобщи на официалния си сайт, че привлича българския национален състезател Росен Колев. Той стана най-новото попълнение в тима на треньора Никола Манойлович, който играе във Серия А2.
24-годишният Колев е трети най-добър реализатор в първенството на България през миналия сезон, като успя да вкара 117 гола в 15 срещи. Той е бил капитан на младежкия национален отбор на страната,  с който участва на Европейски първенство през 2018 година. Сега играе за мъжкия национален отбор.
Бил е състезател на отборите Фрегата и Чардафон, с които има 6 титли при юношите и мъжете. 
"Много съм ентусиазиран от преминаването ми в Дженеа Ландзара. Имах възможност вече да тренирам с отбора и попаднах на много добра атмосфера. Клубът ме прие фантастично, отборът е изграден от млади, но талантливи състезатели. Не се поколебах, когато се откри тази възможност. Да живея в Италия винаги ми е било мечта и предложението от Дженеа Ландзара бе като благословия за мен", казва Колев пред клубния сайт.
"Започнах да тренирам хандбал през 2009 година в училищния отбор, като ставах все по-добър. Опитах и други бойни спортове и ръгби, но не ме очароваха като хандбала. Нямам търпение да започна да играя за новия си отбор", казва още Росен Колев.