Водачът на листата за народни представителни на Българската социалистическа партия в Русе Иван Иванов се срещна с председателя и членовете на Управителния съвет на Съюза на Дунавските овощари.
Бизнесмените изразиха своето одобрение от осигуреното секторно подпомагане в периода на действие на последния редовен кабинет на страната. От своя страна Иван Иванов заяви, че в качеството си на министър на земеделието е работил активно, за да бъдат постигнати високи резултати на сътрудничество със земеделците и е удовлетворен от резултатите.
„Заедно с българските земеделски производители успяхме да постигнем повече, отколкото е направено досега за сектора“, заяви Иванов и подчерта, че са били осигурени безпрецедентните 3,4 млрд. лв. за българските земеделци до края на 2022 г.
„Българското правителство показа за пръв път в последните 30 години, че земеделието е приоритет за изпълнителната власт. За това свидетелства големия размер национални средства, насочени към сектора“, заяви Иванов. 
„Благодарение на усилията на експертите на Министерството и на ДФЗ, разплатените средства за 7-те месеца активна работа на правителството, са близо 96 млн. лв., с които са подпомогнати над 20 хиляди стопани. За сравнение, за същия период на 2021 г. са били изплатени 82 млн. лв., с които са подпомогнати 18 хиляди стопанства. Това, което постигнахме, е необратим процес. Летвата вече е високо вдигната и всеки в това министерство трябва да гони тези високи нива на подпомагане на земеделските стопани“, обобщи Иванов и увери, че БСП се ангажира в следващия парламент да предложи и да подкрепи в бюджет 2023 допълнително подпомагане за земеделците в не по-малък размер от осигуреното за 2022 г.
В събота Иван Иванов, поставената на второ място в листата на БСП Ивалинка Цанкова и четвъртата в нея Нора Стоянова, заедно с председателя на Областния съвет на БСП Тодор Йорданов, участваха в откриване на клуб на БСП в Бяла, а по-късно разговаряха с жители на града, които споделиха с тях множество проблеми.
Освен това Иван Иванов и поставените на трето и девето място в листата с кандидати за депутати се срещна с представители на Съюза на пенсионерите в Русе.
„Само за 7 месеца в управлението на страната ние, българските социалисти, успяхме да реализираме голяма част от целите, заложени в нашата програма. Да, направихме много, но и много остава. Затова е важно този процес да продължи. Ние сме партия с над 130-годишна история, били сме и в управление, и в опозиция, но винаги сме оставали разумната, стабилна и мъдра сила в обществено-политическия живот на страната“, заяви Иванов.