„Ще видиш ти, като родиш!“
Това е най-честата реплика, която Неда чува в продължение на цели две години и деветдесет дни - толкова, колкото траят трите й бременности. 
Е, сега това заплашително предупреждение, че с идването на бебето си отиват почивката и безгрижието, вече е художествен факт. По-точно - това е заглавието на дебютната книга на Неда Малчева. Тя е русенка, завършила е Националното училище по изкуства тук и се занимава с рисуване от близо две десетилетия. През последните години създава стотици карикатури, описващи майчинството, в личния си фейсбук блог nedaArtworks. Автор е на илюстрациите към книгите на Калоян Явашев  „Дневникът на един татко звероукротител“ и „Апокалипсис сега с деца“. 
„Ще видиш ти, като родиш!“ е заглавието на дебютната й книга, с която авторката идва в родния Русе на 30 септември и кани на среща с автограф от 18 часа в Синия салон на хотел „Дунав плаза“.
„Внимание! На 30-и септември в района на центъра на град Русе се въвежда временно ограничение на сериозните лица и се очаква приливна вълна от усмивки и несдържан смях. Поводът е събитието с участието на художничката и автор на бестселъра „Ще видиш ти, като родиш!“ Неда Малчева. От 18 часа, в хотел „Дунав плаза“ тя ще се срещне с (по)читатели на пъстрите й илюстрации и още по-шарените истории, за да раздаде автографи и да напомни на всички, че родителството може да има своите забавни (и не чак толкова весели) страни“ - така обявиха срещата издателите на книгата от „Софтпрес“. 
„Дебютът на Неда Малчева се превърна в едно от най-продаваните заглавия за лятото и само за месец изчерпа своя първи тираж. А часове след като са прочели книгата, читателки затрупаха авторката с възторжени коментари и запитвания за следваща част“, казват още от издателството.
Ето и два читателски отзива в профила на Неда Малчева във фейсбук - разбираемо от дами.
„Поръчах книгата за подарък, ноооо нямаше как да не я прочета и аз самата! Толкова се смях, колкото и очаквах, толкова истина, колкото очаквах. Знаех, че ще бъде увлекателна, забавна с искрици и дози на истина и сарказъм. Последната глава ми хареса много, дано повече хора са я разбрали! Нямам търпение да я подаря на обичан от мен човек, който също ще я оцени толкова много!“, пише в Вероника К. Тонева.
„Страхотна е! Взех я за подарък за бременната ми сестра, но се изкуших първа да прочета малко, по много забавен и уникален начин са описани всички етапи в майчинството“, допълва Виктория Замфирова.