Изключително важно е след тези избори да се състави редовен кабинет, да има стабилност в държавата. Това коментира в Русе председателят на БСП Корнелия Нинова, която се срещна със симпатизанти заедно с кандидат-депутатите на коалиция „БСП за България“.
„Влязохме в тези избори от позиция на партия, която е управлявала, която по време на управление е доказала, че това, което обещава, го изпълнява. Резултатите са - първи в Европа по индустриално производство, четвърти по брутен вътрешен продукт, т.е. ние стабилизирахме икономиката“, каза Нинова.  
По думите й социалната програма е най-силната част на БСП. Тя е много важна в тези според Нинова трудни есенни и зимни месеци, които предстоят.
„Ще работим за безплатни учебници за ученици до 12-и клас, безплатни лекарства за деца до 14 години, помощ на двойки с репродуктивни проблеми, преизчисляване на пенсиите, увеличение на минималната заплата“, каза Нинова.
„Имаме готовност с решения и много се радвам, че днес ЕК потвърждава едни решения, които БСП предлага отдавна. Имам предвид поставянето на таван на цените, облагане и изземване на свръхпечалбите на енергийните дружества и връщане на регулирания пазар на малкия и среден бизнес“, заяви още Нинова.