Като регионален организатор на Европейска нощ на учените Русенска търговско-индустриална камара отправи покана към всички ученици с творческо мислене, интерес към науката и околната среда да се включат в двата национални конкурса, организирани в рамките на проект SEARCH (Наука + Околна среда + Изкуство = Устойчивост за Европейската нощ на учените).
Първият от тях е за подкаст „Млади гласове“, в който ученици между 12 и 18 г. трябва да разкажат за лична история за климатичните промени в своя град, село или регион, представена като аудио подкаст с продължителност 5 минути.
Вторият конкурс е за визуалната творба под формата на кратък видеоклип до 2 минути или снимка до 5 МВ с описание към нея, който да показват предизвикателства в заобикалящата участника среда - училище, село, град, семейство или нещо друго.
Двата конкурса са с краен срок 22 септември, а жури от учени ще излъчи най-добрите във всяка от категориите в двата конкурса. Ще има и вот на публиката. Победителите ще бъдат наградени по време на тв предаване на живо на 30 септември от София Тех Парк.