Людмил Киров се завърна като старши наставник на „Дунав“, а вчера следобед изведе отбора за първа тренировка. Преди заниманието „Утро“ разговаря с новия стар кърмчия.

- Г-н Киров, какво ви идва наум при поредния ангажимент в родния ви клуб?
- Чувството е уникално. Знаех, че рано или късно ще съм у дома. Благодаря на клубното ръководство, че ми гласува доверие. Убеден съм, че няма да разочаровам управата и феновете. 
- Как се разделихте със спонсора на „Рилски спортист“ Христо Крушарски?
- Разговаряхме с него в София, казах му, че имам оферта да работя с „Дунав“. Не му стана приятно, но ме разбра. Той е уникален човек, президент мечта. Пожела ми само да не се повтори случаят с Бруно Акрапович /босненецът бе старши треньор на „Локо“ /Пд/, когато Крушарски бе шеф на клуба. После обаче по никое време подписа договор с ЦСКА /Сф/, откъдето пък бе освободен сравнително скоро - б.р./.
- Доколкото сте запознат със състоянието на „Дунав“? 
- Имам ясна представа какво се случи във всеки мач. Наясно съм с възможностите на повечето футболисти. На първо време ще говоря с колегата Мартин Цирков, за да разбера от него някои важни детайли. Такива разяснения от бившия наставник са много важни. Той познава обстановката най-добре. 
- Възнамерявате ли, въпреки че в този период на сезона е трудно, да потърсите попълнения?
- Задължително! Имам някои идеи. По принцип се нуждаем от подсилване на всички позиции, но на първо време ще ни трябват двама полузащитници - опорен и оофанзивен, както и крило.
- Възможно ли да предприемете раздяла с някои играчи?
- Най-отговорно ще кажа, че няма да позволя някой да остане на улицата до зимата. После ще видим. Ще дам шанс на абсолютно всеки футболисти. Който се докаже, ще остане в отбора.
- С какъв щаб ще работите?
- С Мартин Ковачев и треньора на вратарите Любо Петков. Ще се консултирам с тях и капитана Диян Димов. Няколко глави стигат до по-верни решения, отколкото една. Целта е отборът да върви напред и нагоре. Убеден съм в по-добрите дни на „Дунав“.
- Готов ли сте като нагласа за дебютния мач срещу „Монтана“?
- Напълно!