Ден след като обяви, че „Син Карс Индъстри“ мести производството на електромобили в Гюргево, изпълнителният директор Росен Даскалов откри развоен център и производствена линия в Русе и даде подробности за перспективите пред компанията - догодина да произвежда в града по два-три електромобила на ден.
Началото на производството вече е поставено през тази година, като пет електромобила са готови.
„До края на годината мислим да произведем между 10 и 20 автомобила, с които да изчистим процесите на производство. Целта е да достигнем до един автомобил на смяна догодина, т.е. да можем да произвеждаме по два или три автомобила на ден, в зависимост на колко смени работим“, каза Даскалов.
Компанията произвежда електромобили изцяло за градска среда. 
„Това са малки камиончета, които имат много симпатичен дизайн. Интерес имаме и от Западна Европа, и от България. За съжаление у нас няма стимул за закупуване на електромобили. В Румъния, ако си купиш електромобил и си върнеш старата кола, ти дават 9000 евро премия“, каза Даскалов.
„Син Карс“ откри официално вчера и новата си производствена част от „Центъра за проучване и разработки“.
„Всъщност сега затворихме цикъла и установихме основните работни места. Успяхме да направим така, че в приблизително 10 точки на работа да имаме сглобяването на целия автомобил. На първо място ние произвеждаме части и компоненти за самия автомобил, а на второ - правим асемблирането на автомобила“, обясни Даскалов.
„Сбъднахме една мечта - да имаме център за развойна дейност, който да отговаря на всички европейски стандарти. В момента работим, за да докажем, че можем да бъдем дългосрочен партньор на фирма, която е в Топ 10 в производството на автомобили в света. Така в бъдеще ще можем в нашите заводи да сглобяваме автомобили с техни части и компоненти“, каза Даскалов.
Освен електромобили компанията произвежда и много части за електромобилите си - шасита, окачване, батерии и различни други компоненти. 
Идеята е производствената част в Русе да бъде като миниатюрен завод, а след това той да се копира и разшири на ново място в румънския град Гюргево. 
Даскалов повтори думите си пред „Утро“, които вестникът цитира във вчерашния си брой - че причината да избере да развива бизнеса си от другата страна на река Дунав е, че Румъния предоставя по-добри условия. 
„Осем месеца водихме разговори и обикаляхме и търсихме терен в Русе и в околните общини. Законовата рамка в България не позволява на никоя администрация да направи реверанс на инвеститора. Ние не искаме да купуваме земя, а искаме тя да бъде с отстъпено право на ползване или да си я наемем. Но максималният законов срок в България за наемане е максимум 10 години. Когато изтече този срок, ние какво ще правим с построения си вече завод. Бяхме в безизходица. Срещнахме се с кмета на Гюргево и той ми каза, че в Румъния има закон, като за 49 години можеш да наемеш земя с възможност срокът да се удължи с още 24 години. Отделно, във всеки момент ти можеш да си я купиш тази земя на пазарна цена“, каза Даскалов.
Така намерили терен от 700 декара. Цената на месец е 1000 евро. За същия терен Даскалов изчисли, че у нас ще трябва да плаща 35 пъти повече. 
Компанията има право да произвежда до 3000 автомобила на година. По думите на Даскалов плановете са заводът в Гюргево да бъде построен през 2025 г.
Изпълнителният директор на дружеството обмисля да изгради и писта на румънския терен. Идеята е да се ползва за тестово трасе за произведените електромобили, както и за любители на високи скорости. 
„Това съм го виждал по цял свят как работи“, обясни Даскалов, който е създател на първия български спортен и състезателен автомобил „SIN R1“. 
По думите му тази писта ще допринесе повече за средата, в която се намира, отколкото за собственикът й. 
„Ако дойдеш и платиш например 100 лева наем, за да караш два часа, ти си наемаш хотел за 150 лева, храниш се за още 100 лева, като всичко това остава в този район“, казва Даскалов и обяснява, че Гюргево е малък град, като при подобно събитие посетителите ще отсядат в Русе, където има хотелска база и ресторанти.