Фирма, свързана със знакови и широко обсъждани напоследък лица, е кандидат за изграждане на буферния паркинг, който да приютява чакащите за преминаване през Дунав мост тирове. „Ай Би Ти Ти“ ООД, чийто управител е нашумелият покрай лабораторията „Евролаб“ на Капитан Андреево Размиг Чакърян, остана обаче втора в класирането.
Обявеният от Община Русе конкурс печели другият участник - регистрираното в София едва преди по-малко от 10 дни, на 31 август, дружество „Тир паркинг Русе“ ЕООД с капитал 100 000 лева. То предложи да плати 18 200 000 лева за 30-годишния срок на договора срещу 18 050 000 на „Ай Би Ти Ти“, както и по-къси срокове за строителство и въвеждане в експлоатация на обекта - съответно 165 и 300 дни.                 
Въпреки това представителят на загубилата състезанието фирма заяви пред „Утро“, че процедурата ще бъде обжалвана.
Прясно регистрираната фирма „Тир паркинг Русе“ ЕООД с управител Анелия Лазарова всъщност е собственост на „Елшица-99“ ЕАД. Това еднолично акционерно дружество е създадено от бивши шефове на държавната фирма „Панагюрски мини“ и едно от основните направления в дейността му е товарен автомобилен транспорт. За 2020 г. тя има около 1,5 млн. лева приходи и 128 хил. лева печалба. Регистрирането на дъщерно дружество, което да поеме странична дейност като изграждане на паркинг, е нормална практика и изглежда дори задължително при условие, че бъдещата възвръщаемост от тази сериозна инвестиция не е много сигурна.
Както стана ясно при отваряне на офертите, двамата кандидати са закупили документи за конкурса в един същи ден - 1 септември, като същия ден са превели искания депозит от 540 хил. лева. Имената им бяха пазени в тайна от Общината до вчера, за което явно има всички основания. В „Ай Би Ти Ти“ управители са Иван Стайков Иванов и Размиг Чакърян-Ами, който според публикации на в.“Капитал“ и Bird.bg бил свързан с Красимир Каменов-Къро - дясната ръка на сочения за наркобос Христофорос Аманатидис-Таки.
 Чакърян е един от съдружниците в „Ай Би Ти Ти“ чрез фирмата си „Прогресив билдинг 2016“ ЕООД, заедно с „Бест Съпорт“ ЕООД и „Бест съпорт Груп“ ЕООД, чийто краен собственик е известният финансист Емил Хърсев. При такава конкуренция другият участник в конкурса може би ще бъде подложен на сериозен натиск да се откаже от състезанието. Дали ще има достатъчно подкрепа, за да поддържа офертата си докрай, предстои да разберем.