Ивайло Кирилов ще води „Дунав“ в утрешния домакински мач от 19 часа срещу „Ботев 2“ /Пд/, а името на новия старши треньор ще бъде обявено в понеделник. Наследникът на освободения Мартин Цирков трябва обаче първо да уреди взаимоотношенията със сегашния си работодател.
Кой от потенциалните наставници е с ангажимент в момента към друг клуб? И без жокер е ясно, че това е Людмил Киров, който работи през последните месеци за „Рилски спортист“ /Самоков/. Задачата пред бившия футболист и треньор на „Дунав“, поставена му от боса на „скиорите“ Христо Крушарски, бе да върне тима във Втора лига.
„Да, Киров ще се върне при нас на 90 процента. Той иска да помогне на отбора. С Мартин Ковачев /помощник на Киров в „Рилски“/ са добра двойка“, каза за „Утро“ техническият директор на ФК „Дунав“ Светлин Симеонов - Пинчера. 
Другата новина е, че русенският отбор ще разчита отново на Кристиян Тасков. Софиянецът напусна тима преди близо месец с амбицията да си намери отбор в Кипър. Още тогава „Утро“ прогнозира, че не е изключено да не се задържи дълго по терените на Острова на Афродита.
Заформи се и минискандал, след като близки на нападателя заявиха, че ръководството на „Дунав“ не спазило уговорката да го върне, при положение че пробите в Кипър не минат по вода. Тогава щабът му казал да забрави за Русе.
„Направихме жест към Тасков, като му даваме нов шанс за изява. Освен това в сегашната ситуация и по наредба няма къде да играе в България до Нова година, освен в „Дунав“. Той е добър футболист и може да помогне, обясни Светлин Симеонов.