Фенклубът на Локомотив (Пловдив) излезе с официална позиция след наказанието, наложено на отбора, да играе следващите два домакински мача без публика.
Както е известно, Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз взе решение следващите два двубоя на "черно-белите" на "Лаута" да се играят пред празни трибуни заради ексцесиите между феновете по време на градското дерби срещу Ботев (Пловдив).
"Решението на ДК на БФС, с което нашият любим отбор е наказан сурово, е крайно несправедливо. Нещо повече, свидетели сме на неприкрита тенденциозност и различен аршин – практика, която се прилагаше преди няколко десетилетия. 
Присъединяваме се към позицията на ръководството на клуба, че решението за наказанието е взето на тъмно, неаргументирано, без никаква обосновка и с недоказуеми твърдения. БФС демонстрира мутренско поведение и наказва този, който е изряден, като едновременно с това поощрява хулиганските изпълнения на рецидивисти и служители на полицията, които злоупотребяват със служебно положение. Очевидно за футболните ръководители у нас рисковете за публиката не са от особено значение. 
Ето защо, предлагаме на следващия рисков мач дежурният делегат да бъде настанен в сектора за гости – все пак там е доста безопасно, защото ракетите се изстрелват, а не попадат там, и няма вероятност длъжностно лице да пострада от хвърлена по него седалка.", се казва в позицията на Клуба на привържениците  на Локомотив.