"Мултивак Груп" ще открие днес централното си събитие за 2022 година у нас - "GMS 400 - максимална производителност на порциониране за средноголеми производства", в шоурума си в Индустриална зона София-Божурище, съобщават от пресцентъра на компанията.
Официалната церемония ще започне под звуците на родопска каба гайда от 10:00 часа.
Събитието се състои от теоретична и практична част, като в него участие ще вземат д-р Митко Василев, главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара, Мерием Мустафа, управител на "Мултивак България Продакшън", Трифон Филипов, управител на "Мултивак България", представители на баварския машиностроителен завод "Ти Ви Ай Ентвиклунг & Продукцион" и партньори в областта на рециклируемите опаковъчни материали и термичната обработка на месни продукти.
По време на теоретичната част присъстващите ще се запознаят с най-новите тенденции за порциониране и опаковане на телешко, свинско и агнешко месо; иновативни опаковъчни материали и високоефективни и щадящи околната среда системи за горещо опушване и интензивно охлаждане на месни продукти.
За първи път в България ще бъде демонстрирана компактна и високоефективна автоматична производствена линия, с помощта на която може прецизно да се порционира и опакова прясно месо без кост. Технологията е насочена основно към нуждите на средноголеми месопреработвателни предприятия и транжорни, интегрирани в големи супермаркети.
Високотехнологичната порционираща система GMS 400 беше удостоена с награда от реномираното жури за иновации в категорията "Машини за преработка на месо" по време на най-голямото в света специализирано международно изложение IFFA 2022 във Франкфурт на Майн, се припомня в съобщението.