Вълна от негативни реакции заля старши треньора на ПСЖ Кристоф Галтие и звездата на отбора Килиан Мбапе заради саркастичен коментар на въпрос защо отборът е взел частен самолет за кратко пътуване за мача в Нант през уикенда.
"Сериозно ли отговаряте така???", написа в Туитър кметът на Париж Ан Идалго. "Събудете се момчета".
Вчера Галтие и Мбапе бяха запитани защо е необходимо пътуване със самолет за кратко разстояние, вместо играчите да се качат на значително по-екологичния бърз влак до Нант. Двамата се спогледаха и Мбапе избухна в смях, когато треньорът му отговори саркастично: "Тази сутрин говорихме за това с компанията, която организира нашите пътувания и за следващия път обмисляме пътуване с ветроходни лодки."
Изказването на треньора се превърна в хит в социалните мрежи и предизвика гневни коментари от потребители, еколози и министри.
"Обичам Мбапе, всички понякога се смеем в най-неподходящия момент и това наистина беше най-неподходящият момент“, каза министърът на финансите Бруно Льо Мер пред BFM TV.
„Но ние всички трябва да приемем изменението на климата сериозно“, каза той, добавяйки, че иронията на Галтие е „неуместна“.