Волейболният Левски София ще сключи договор за сътрудничество с италианския шампион Кучине Лубе Чивитанова, потвърдиха от българския клуб. 
Спортният директор на Лубе - Джузепе Кормио, пристигна в България по покана на ръководството на "сините". През юли един от най-силните отбори на Апенините привлече новата голяма звезда на българския волейбол Александър Николов, а след работната визита беше взето решение да се подпише споразумение за дългосрочно партньорство между Левски София и Кучине Лубе.
"Успешното приключване на трансфера на Алекс Николов в Лубе Чивитанова беше повод да отправим покана за визита към господин Джузепе Кормио. Щастливи сме, че той се отзова с готовност. Господин Кормио даде изключително висока оценка за базата и условията, в които се подготвят състезателите на Левски София. Нашите двудневни разговори доведоха и до ново положително развитие - постигнахме споразумение да задълбочим нашето сътрудничество в дългосрочен план. Ще разработим програма за обмен на опит, на база на която наши треньори - волейболни и кондиционни, ще имат регулярна възможност да черпят експертиза от колегите си в Лубе. Планираме също така да изпращаме наши талантливи състезатели на тренировъчни лагери в базата на отбора в Чивитанова. Реализацията на този наш план дори стартира светкавично. Вече за Италия заминаха бронзовите медалисти от Европейското първенство до 18 години в Тбилиси Симеон Николов и Александър Къндев, които ще се включат в предсезонната подготовка на Лубе. Постигнахме договорка, според която Лубе Чивитанова ще разполага с право на първи избор при евентуален трансфер на наши талантливи състезатели в чужбина. Искрено се надяваме, че след Алекс ще има и други момчета от Левски, притежаващи нужните качества да попаднат в полезрението на един от най-силните отбори в света", коментира единият от президентите на столичани Давид Давидов.
По време на визитата си в България спортният директор на Кучине Лубе - Джузепе Кормио, получи и специален подарък - фланелка на Левски София с номер 11, с който избра да играе в Лубе - Александър Николов, продължавайки семейната традиция на баща си Владимир Николов.
"В Левски се опитваме не само да изграждаме и възпитаваме волейболисти, но и да им помагаме да се развиват и като хора. Да им даваме възможности. Партньорството с Лубе ще дава перспектива на децата, че следвайки своя път на израстване - техническо, физическо, тактическо, когато и ако станат на достатъчно добро ниво, да са сигурни, че ще бъдат забелязани от един от най-добрите отбори в света. Надявам се и вярвам, че партньорството с Лубе ще стимулира децата в нашия клуб още повече. Партньорството е категорично доказателство за дългосрочния план за развитие на българските таланти, който е предприел Левски. Ще продължаваме да работим в тази посока, давайки възможност на децата не само да израстват, продължавайки професионалната си кариера, но също с радост бихме помагали и на тези, които искат да учат. Това е нещо, което бихме искали и за нашите деца", заяви другият президент на Левски София - Владимир Николов.