Футболистите на „Дунав“ изиграха равностоен мач като гости на „Крумовград“, но се прибраха в Русе със загуба - 0:1. Отборът, воден от помощника на освободения преди няколко дни старши треньор Мартин Цирков - Ивайло Кирилов, има обаче пълно основание да пртендира, че заслужаваше поне точка. И тя най-малкото щеше да бъде факт, ако главният съдия от София - Иван Иванов, не бе зачел скандален гол.
Той падна след почивката. Миналият през ЦСКА и куп други отбори Владислав Узунов засече една центрирана топка, която влезе в мрежата след рикошет. Страничният рефер маркира засада, но Иванов не се съобрази с асистента си и след разправия зачете попадението. Интересно как главният арбитър реши, че ситуацията за гола е редовна, след като колегата му има далеч по-голяма видимост от тъча и най-реален поглед върху ситуацията!
До гола, а и след него играта бе равна. Домакините разчитаха повече на центрирания, а дунавци търсеха път към вратата с контраатаки. Йордан Димитров, който бе с капитанскката лента в отсъствието на контузения Диян Димов, пропусна да се разпише от чисто положение. Мирослав Будинов пък можеше да изравни в 77-а минута. Той стреля от границата на наказателното поле, но бившият вратар на „Дунав“ Благой Макенджиев се намесии и изби топката, която се отклони от гредата.
Русенският отбор се бори за ремито докрая, но футболистите на „Крумовград“ се прибраха и съхраниха несправедливата си победа.
В следващия кръг на 10 септември дунавци ще бъдат домакини на „Ботев 2“ /Пловдив/. Мачът на Градския стадион ще започне в 19 часа.
В другия двубой от съботната програма „Марица“ /Пловдив/ победи като гост с 2:1 „Добруджа“ в Добрич. 
„Дунав“: Винченцо Ангелов, Мартин Костадинов, Георги Вълчев, Димитър Тодоров, Стоян Предев, Станислав Вълчев, Юго Комано, Никола Колев, Йордан Димитров, Мирослав Будинов, Джан Хасан /Дани Братоев, Василен Марков, Преслав Петков, Кристиан Върбанов/.