Изложбата „Форми на хартия“ на японската художничка Ацуми Мурата се открива тази вечер в Регионалния исторически музей (РИМ), в София (бул. „Княгиня Мария Луиза“ 16), съобщават организаторите от фондация "Аматерас" и РИМ.
Изложбата е част от есенните събития на "София хартиен арт фест" и 33-те Дни на японската култура в България. Организирана е с подкрепата на посолството на Япония в България, Министерството на културата и Столичната община.
Ацуми Мурата е участвала в самостоятелни и в групови изложби през 2012, 2014  и 2019 г., в София и в Пловдив. Позната е на почитателите на хартиеното изкуство. Нейни произведения в годините са станали част от колекция „Аматерас“. От 2010 г. е представяна в над 20 експозиции за японско съвременно изкуство в България и различни пътуващи изложби на СХАФ в Европа и Латинска Америка. Нейни инсталации и обекти са излагани в редица световни музеи. 
С тази изложба тя представя последната си колекция, създадена в характерното за нея черно и бяло. Авторката е допринесла през годините със своите творчески достижения за българо-японските културни връзки. В творчеството ѝ поезията и калиграфията заемат важна роля в изграждането на инсталации, трептящи при всеки полъх на вятъра. Част от изложбата е инсталация, съвместен проект с Уакако Ишидоне, друга токийска авторка.  /ПВ