Банка ДСК, дъщерното й дружество „Регионален фонд за градско развитие“ АД, Община Русе и „Общински пазари“ ЕООД сключиха договор за финансиране в размер на 12 милиона лева с цел изграждане на нов мултифункционален общински плувен комплекс в град Русе, съобщиха от финансовата институция. Общиннската фирма ще съфинансира проекта с минимум 2 милиона лева.
По решение на Общинския съвет проектът ще се реализира на терена на плувен комплекс „Норд“ в Парка на младежта. Предвижда се реконструкция и обновяване на част от съществуващите стари съоръжения, изграждане на допълнителна нова, модерна инфраструктура и облагородяване на целия район. 
Ще бъде изграден нов покрит плувен комплекс на три нива, включващ основен басейн за плуване и водна топка с размери 33.33/25.03 м., с до 500 седящи зрителски места, както и детски спомагателен басейн с размери 16/10 м. В покрития комплекс ще има модерни съблекални за посетители и съдии, кафетерия, магазин за спортни стоки, лекарски кабинет, фитнес и спа център, две зали за конференции и срещи, както и всички други необходими спомагателни съоръжения. 
Ще бъде изградено и ново заведение за бързо обслужване с капацитет до сто места на закрито и сто и петдесет места на открито. На разположение на спортисти и граждани ще бъде и открит басейн с олимпийски размери и открит детски басейн, оборудвани с модерни съблекални с душове. Предвидени са още нова детска площадка и удобен паркинг. Строителството трябва да започне в началото на идната година.