Отрицателен естествен прираст през второто тримесечие е регистриран в Република Северна Македония
По данни на Държавната статистическа служба броят на живородените деца в Република Северна Македония през второто тримесечие на 2022 г. е намалял с 6,5 на сто в сравнение със същия период на предишната година и възлиза на 4379, съобщи специално за БТА агенция МИА.
Броят на починалите през второто тримесечие на тази година лица е 4760 и отбелязва спад от 33,4 процента спрямо миналата година. От тях 22 са починали кърмачета.
Естественият прираст е отрицателен и възлиза на минус 381, което означава, че с толкова лица броят на живородените деца е по-малък от броя на починалите хора.
Броят на сключените бракове през това тримесечие на годината е намалял със 7,3 процента спрямо същия период на 2021 г. и възлиза на 2670 брака.
През това тримесечие има информация за 521 разтрогнати бракове.
Това е новината на деня в Република Северна Македония, избрана от Медийната информационна агенция /МИА/ за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Република Северна Македония да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт без промяна с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.