Ние ще работим „Възраждане“ да бъде непреодолим фактор в следващото Народно събрание. Това заяви Ивайло Папов, който отново води листата на партията във Врачански избирателен район за предстоящите предсрочни парламентарни избори.
Днес в пресклуба на БТА във Враца водачът на листата, който е учител с 20-годишен стаж, представи кандидатите за народни представители, издигнати от „Възраждане“. Той направи ретроспекция на управлението на четворната коалиция през последните осем месеца, както и на работата на партията в последното Народно събрание. 
„Ние трябва да убедим хората, че има национално отговорна партия, която може да изведе България от кризата, в която се намираме“, каза още Ивайло Папов. Той добави, че „Възраждане“ е обединение на хора, които искат да спасят България. 
От спасение се нуждае и област Враца, която е най-голямата в Северозападна България, но е сред най-бедните в Европейския съюз и затова ще работят кандидатите за народни представители от „Възраждане“, каза още водачът на листата. Той отбеляза, че са традиционалисти и имената в листата са почти същите за предходните парламентарни избори, защото залагат на опитни и проверени хора. Сред кандидатите има икономисти, инженери, повечето се занимават с малък бизнес в областта на услугите, земеделието и други. 
Капанията, която ще водим, ще бъде положителна, като ще заложим на срещи с хората, каза Ивайло Папов в отговор на въпрос на БТА. Той допълни, че опитат да посетят всяко населено място в област Враца. Ако някой от нашите опоненти предложи добра идея за бъдещето на нашия край, ние ще го подкрепим, отбеляза още водачът на листата на „Възраждане“.
Списък на листата на ПП „Възраждане“ за Врачански избирателен район:
1. Ивайло Папов
2. Димитър Георгиев
3. Лилиан Петков
4. Розина Банова
5. Тихомир Тодоров 
6. Иво Иванов 
7. Георги Иванов